нетрадиционна медицина

неделя, 26 октомври 2008 г.

Още за водата...

Интересен беше филмът, по книгата на Масару Емото - "Тайните послания на водата". Но има ли смисъл да четем само заради самото четене, не е ли по-рационално да направим и нещо практически? Приех, че всичко е точно така и започнах да правя експерименти в домашни условия - залепих листчета с красиви думи на шишета с вода и започнах да я пробвам - определено на другия ден имаше по-добър вкус отколкото чешмяната. Но... като всеки скептик си задавам въпроси: дали не си въобразявам, има ли полза за мен даже и да е така, какво от това, ако е станала кристална? Прочетох много неща по въпроса, но никъде не намерих някой в България да е правил действително опити - имам предвид с апаратура. Питам се, няма ли любопитни хора?! Ако има - споделете. А ако е вярно, ако наистина водата приема информацията, какви само перспективи се откриват за хората! Можем да залепим листчета със състава на скъпи лекарства и водата ще приеме вълната /информацията/ на лекарството - какво по-добро от това - няма да се тровим със страничните ефекти, няма да плащаме. Всъщност, ефектът може да се установи и с багети или махало, стига да се намерят хора, които го могат! Ще ми бъде безкрайно интересно, ако някой го направи....


виж!

Етикети: ,

1 коментара:

Blogger Krasi каза...

Повече за водата и нейното значение за човешкия организъм

05.2.2007 г.

Водата е абсолютно необходима за живия организъм. Редовният прием на достатъчно количество течности е много по-важен в сравнение с адекватния прием на храна, тъй като без вода човек може да преживее само няколко дни, докато без храна - седмици, понякога дори месец. Водата служи за разтваряне на хранителните вещества, транспортирането им до клетките, тя е вътреклетъчна среда за протичане на обменните процеси и пренасяне на отпадни продукти от обмяната на веществата извън тялото чрез урината и потта. Водата улеснява мекото съчленяване на ставите и функциониране на тъканите. При възрастен индивид, 50-60% от телесното тегло е за сметка на телесната вода, като този относителен дял е различен в отделните органи и тъкани - от 10% в мастната тъкан, до 83 % в бъбреците и кръвта.
Потребности от прием на вода

05.2.2007 г.

Дневните потребности на вода варират в зависимост от физическата активност от 2-4 литра при студен и умерен климат и до 8-16 литра при горещ. При нормален хранително-питеен режим загубите на вода и електролити се компенсират в рамките на едно денонощие. При интензивна физическа работа, количеството вода загубена с потта надхвърля приема, което създава воден дефицит и крие риск от дехидратация (обезводняване). При нормален хранителен прием от около 2000 килокалории, ежедневният прием на вода трябва да бъде не по-малко от 7-8 водни чаши. Не е необходимо да се почувства жажда, за да се пие вода. Жаждата се появява, когато загубата на вода е най-малко две чаши. Водата трябва да се приема постоянно в относително еднакви количества и не може да бъде заместена с безалкохолни напитки, кафе или чай.
Водата и нейната роля в терморегулацията

05.2.2007 г.

Водата играе основна роля в терморегулацията (поддържане на постоянна телесна температура от 36-37 градуса). При обмяната на веществата в организма и при дейността на мускулите се отделя значително количество топлина. При мускулната работа 70-75% от енергията се губи като топлина. Водата поглъща значително количество от нея и по този начин телесната температура се поддържа в тесни граници. Телесната топлина се отделя в околната среда чрез: изпаряване на вода, белия дроб и повърхността на кожата (потене). Потенето е ефективен механизъм в терморегулацията, при който възрастен здрав индивид е в състояние да отдели до 10 литра пот дневно, като с 1 литър пот се освобождават 586 ккал.
Практически препоръки за прием на течности срещу стрес

05.2.2007 г.

Ако имате проблеми с теглото, намалете количеството на консумираната храна. Рязко ограничете приема на мазнини от всички възможни източници. Намалете консумацията на празни калории от захар и продукти, включващи захар, напр. безалкохолните напитки. Пийте безалкохолни напитки с диетични подсладители, напр. аспартам. Ограничете алкохола. Увеличете физическата си активност, поне 30 минути дневно практикувайте любимия спорт. Следете редовно теглото си.
Минералната вода
az sam na sa6oto mnenie za vodata
Krasi- www.rsi-troyan.hit.bg

6 януари 2009 г. в 11:03  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница